Pro și contra utilizării rivanolului în tratarea coșurilor

Data publicare: 28/02/2021
Ultima actualizare: 01/03/2021

Cosurile (acneea) sunt o afectiune a pielii cu care se confrunta aproximativ 85% dintre oameni la nivel mondial pe parcursul vietii. Tot cosuri sunt denumite generic si imperfectiuni precum punctele albe si punctele negre (comedoane). Cosurile apar in urma blocarii porilor cu sebum in exces si pot cauza grave probleme de imagine si chiar complexe daca sunt permanente sau recurente.  Ele sunt, de obicei, o consecinta a tenului gras.

Rivanol pentru cosuri - da sau ba?
Rivanol pentru cosuri- da sau ba?

Acneea severa necesita vizita la un medic specialist, pentru a nu ramane cicatrici in urma tratarii lor. 

Cazurile usoare de aparitie a cosurilor se vindeca adesea de la sine sau prin aplicarea de produse dermato-cosmetice. In alte situatii, ele se se pot trata cu ajutorul unor specialisti in cosmetica sau chiar cu remedii naturiste.

Tratamentele care implica leacuri babesti sau solutii aplicate local, direct pe cosuri, pot reduce inflamatia si bacteriile de la nivelul pielii, dar o pot si agrava. Iata de ce este esentiala documentarea temeinica inaintea inceperii oricarui tratament de combatere a cosurilor (sa afli ce greseli sunt de evitat in cazul folosirii rivanolului, de exemplu). 

Ce este rivanolul și la ce poate fi folosit

Rivanolul este o substanta antibacteriana care se poate aplica la suprafata tegumentelor, a plagilor deschise si a mucoaselor. Mai este folosit si pentru tratarea eczemelor infectate sau a gingivitei. Rivanolul poate combate bacteriile grampozitive, precum streptococul si stafilococul, prin tamponarea suprafetei lezate de cateva ori pe zi. 

Ca si apa oxigenata, rivanolul este un medicament antiseptic cu actiune toxica, bactericida si bacteriostatica, un dezinfectant utilizat cu succes pentru distrugerea microorganismelor din apa, piele, rana deschisa, obiecte vestimentare, instrumente de lucru, aparatura, locuinte, spitale, laboratoare, etc. 

Adesea rivanolul se aplica si pentru a scapa de cosurile inestetice. Insa, folosirea timp indelungat a acestei solutii la nivelul pielii poate duce la o intarziere a cicatrizarii ranii si la o sensibilizare a zonei tratate, mai ales in cazul unui ten sensibil.

Efectele rivanolului asupra pielii sensibile:

Multi oameni considera ca rivanolul este bun pentru cosuri, pentru ca este o solutie dezinfectanta foarte puternica, un antiseptic local, dar putini iau in calcul efectele nocive pe care acesta le poate avea asupra pielii sensibile. Iata cateva dintre acestea:

  • indeparteaza bariera lipidica naturala a pielii impotriva virusurilor si bacteriilor- folosirea indelungata a rivanolului afecteaza tenul, mai ales in cazul unui ten uscat sau sensibil
  • usuca si poate conduce la exfolierea pielii si la un ten deshidratat
  • irita pielea, ceea ce poate determina aparitia de eczeme si usturimi 

Chiar si in cazul unui ten normal rivanolul poate afecta ph-ul pielii daca este folosit pe o perioada indelungata de timp, cu atat mai mult in cazul unui ten sensibil sau a  unui ten uscat. Deci, nu este recomandata utilizarea rivanolului pentru tratarea cosurilor decat in cazuri singulare, cand nu avem alta solutie antiseptica la indemana. Daca folosim, totusi, rivanolul pentru cosuri, este esential sa aplicam apoi o crema intens hidratanta la nivelul tenului sensibil, pentru a-i reface bariera lipidica impotriva bacteriilor.

Se poate aplica, de exemplu, emulsia hidroprotectoare cu aloe vera, extract de macese si SPF 30, ideala pentru hidratarea tenului  sau se pot folosi saptamanal masti faciale hidratante, pe baza de aloe vera sau acid hialuronic.

Produse dermatocosmetice Nomasvello cu aloe vera
Hidratare ten dupa folosire rivanol – Nomasvello

Când au coșurile cu adevărat nevoie de rivanol?

O metoda eficienta pentru a scapa de cosurile inestetice care nu trec de la sine este folosirea unui produs exfoliant (crema exfolianta), pentru a elimina celulele moarte si excesul de sebum si a unui produs antibacterian (cu rol dezinfectant), care sa nu mai permita crearea de bacterii (cosuri) si care sa lase pielea curata.

Ca si apa oxigenata, care se foloseste adesea pentru a ne dezinfecta, rivanolul poate fi folosit ca antiseptic local, mai ales daca ai o rana deschisa, insa doar pentru scurte perioade de timp. Medicii dermatologi nu recomanda includerea lui in rutina zilnica de ingrijire piele.

Daca nu ai semne si simptome de acnee severa, care sa necesite vizita la un medic specialist si daca nu vrei sa iti faci mai mult rau decat bine, prin aplicarea de diferite remedii naturiste, iti recomandam tratarea cosurilor rapid si confortabil in centrele Nomasvello, in 4 pasi:

  • Pasul 1 consta in efectuarea unei diagnoze faciale gratuite, prin care specialistii nostri observa toate imperfectiunile tenului prin lampa cu ultraviolete (Woodlamp)
  • Pasul 2 implica o curatare faciala in profunzime Proskin, prin care se elimina punctele negre, excesul de sebum si impuritatile de la nivelul tenului. Pielea ramane curata, cu un aspect sanatos si frumos, chiar si fara machiaj. In plus, dupa aceasta procedura cosmetica, fondul de ten se va aseza mult mai bine.
  • Pasul 3 consta in rejuvenarea faciala cu IPL, cu efect anti-acneic sau in tratarea cosurilor cu aparatul LED+Esthetic, evitandu-se zona ochilor si a buzelor. Se va alege unul din cele 2 tratamente, in functie de mai multi factori: varsta, culoarea pielii, aspectul cosurilor, etc
  • Pasul 4 implica aplicarea de produse profesionale dermato-cosmetice cu rol exfoliant si de reglare a sebumului, fie la salon, fie acasa. Acestea au la baza acid mandelic sau acid salicilic si musetel, 3 ingrediente-minune pentru tratarea cosurilor. 
Rejuvenare Faciala cu IPL
Rejuvenare faciala cu IPL pentru tratare cosuri

Nu ignora problema cosurilor, daca vrei sa te simti bine in pielea ta. 

Apeleaza la specialisti in domeniu pentru a fi cea mai frumoasa versiune a ta si a da uitarii toate complexele cauzate de inesteticele cosuri.Frumusetea se ingrijeste la Nomasvello! Programeaza-te AICI la o diagnoza faciala gratuita sau la un tratament facial personalizat pe nevoile tale!

Distribuie acest articol!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

One thought on “Pro și contra utilizării rivanolului în tratarea coșurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.