Totul despre epilarea inghinala. Care este cea mai eficienta metoda

Data publicare: 28/12/2017
Ultima actualizare: 25/09/2019

Normele de frumusete se adapteaza constant, peste tot in lume, in functie de ce dicteaza societatea sau moda.

Daca in epoca medievala parul pubian era considerat o dovada de feminitate, acum majoritatea femeilor prefera sa se epileze, multe dintre ele in stil brazilian. Ce inseamna asta si ce tehnici de epilat si ingrijire intima poti aplica pentru un confort sporit inainte si dupa indepartarea parului, afli din acest material.

 

 

Sfaturi generale despre epilarea inghinala

 

Pentru a usura indepartarea parului pubian, mai ales daca nu esti foarte indemanatica si vrei sa te epilezi in intimitatea propriei case, poti aplica mai multe trucuri:

 

  • Daca nu obisnuiesti sa te epilezi inghinal foarte des, incepe prin a scurta firele lungi de par. Astfel vei indeparta mai usor parul din zonele sensibile si mai greu accesibile, lama nu se va incarca atat de des, iar intreaga operatiune va dura mult mai putin;
  • Daca folosesti un epilator, pielea trebuie sa fie uscata, pentru a evita iritatiile post epilat;
  • Inainte de epilarea inghinala, pielea trebuie neaparat exfoliata, in acest fel vei indeparta celulele moarte si vei scoate la suprafata firele crescute sub piele. Exista creme sau lotiuni exfoliante in comert sau poti face acest lucru natural, cu zat de cafea, zahar sau malai amestecat cu miere;
  • Foloseste o lama noua de fiecare data cand te epilezi inghinal, pentru a evita iritatiile;
  • Aplica o crema speciala de ras, potrivita cu tipul tau de piele. Evita sapunul la epilat, pentru ca acesta irita pielea sensibila din acea zona;
  • Nu uita sa hidratezi pielea dupa epilare;
  • Nu folosi lama de ras dimineata, cand pielea este umflata in general, si evita sa porti lenjerie intima din materiale sintetice imediat dupa epilare, pentru ca irita pielea. Bumbacul este cel recomandat.

 

Tipuri de epilare inghinala
Tipuri de epilare inghinala

Tipuri de epilare inghinala

In functie de cat de extinsa este zona pe care vrei sa o epilezi, epilarea inghinala poate fi:

  • Epilarea inghinala normala 

    – este epilarea clasica si presupune indepartarea firelor de par care depasesc linia slipului;

  • Epilarea inghinala totala 

    – este epilarea care depaseste linia slipului si include si partea superioara a zonei pubiene;

  • Epilarea inghinala french 

    – este epilarea totala a zonei pubiene (eventual cu exceptia unei mici portiuni). Parul interfesier ramane neatins;

  • Epilarea inghinala braziliana 

    – epilarea braziliana presupune indepartarea totala a parului pubian, inclusiv cel interfesier. Pentru un rezultat spectaculos si de durata, cel mai bine ar fi sa iti faci programare la un cabinet de cosmetica. Inainte de programare zona trebuie pregatita. Scurteaza firele lungi, insa lasa-le suficient de mari incat sa fie bine prinse de ceara. Apoi exfoliaza zona si ia o aspirina, daca esti ingrijorata in privinta durerii. Cateva zile dupa epilarea braziliana evita lenjeria intima foarte stramta si din materiale sintetice. Pentru evitarea foliculitei (n.r. o inflamatie a firului de par) nu atinge foarte mult zona. De asemenea, evita dusurile fierbinti, solarul si sauna.

 

In functie de metoda pe care o alegi pentru a indeparta parul pubian, epilarea inghinala poate fi:

  • Epilarea inghinala cu lama de ras 

    – este poate cel mai popular tip de epilare inghinala, insa necesita atentie, pentru ca accidentele se pot intampla foarte usor. Foloseste o lama pentru barbati, mai ascutita si care urmareste trasaturile corpului. Schimba lama la fiecare epilat, taie parul mai lung inainte de ras si foloseste o crema sau gel special pentru lama. Exfoliaza usor zona si inainte, si dupa epilarea cu lama, pentru a preveni cresterea firelor sub piele. Este o metoda simpla si nedureroasa, insa poate duce la iritatii grave. Parul creste inapoi rapid si proavoaca mancarimi;

Epilare inghinala cu lama de ras
Epilare inghinala cu lama de ras
  • Epilare inghinala cu ceara 

    – aceasta da rezultate spectaculoase, insa cel mai bine ar fi sa lasi procedeul pe mana unui profesionist, mai ales atunci cand vorbim despre aceasta zona foarte sensibila. Rezultatele sunt durabile, pana la patru saptamani, iar in timp firele se vor subtia si rari. Pielea va deveni matasoasa, dupa cateva zile. Este insa o metoda dureroasa, iar ceara poate lua cu ea si parti din piele, provocand iritatii sau chiar infectii. Imediat dupa, zona va fi umflata si rosie. Daca ai rezistenta la durere, poti inlocui ceara cu epilatorul electric;

  • Epilare inghinala cu creme epilatoare

    – da rezultate mai multumitoare decat lama, insa trebuie sa alegi o crema speciala pentru zone delicate si sa respecti cu strictete instructiunile de utilizare. Crema trebuie testata inainte pe o suprafata mai mica, pentru a evita riscul unor reactii alergice severe. Este o procedura nedureroasa, iar efectul dureaza mai mult decat rasul. Insa crema poate fi nociva pentru piele, mai ales in zona inghinala, iar riscul unor alergii sau aparitiei unor mirosuri neplacute este mare. De asemenea, crema poate sa nu-si faca efectul;

  • Epilare inghinala prin electroliza

    – este o metoda prin care in firul de par se introduce un curent electric menit sa distruga foliculul si radacina. Rezultatele pot fi permanente si eficiente pe orice tip de piele sau par. Necesita o singura sedinta, disconfortul fiind mai mic decat la epilarea cu ceara. Este insa un tratament costisitor, care dureaza intre 2 si 12 ore. Cateodata poate fi dureros;

  • Epilare inghinala cu IPL 

    – laserul este considerat cea mai eficienta metoda de epilare inghinala. Vei avea nevoie de 6-12 sedinte de epilare, de 10-15 minute, pentru un epilat partial sau total  sau in jur de 30 de minute, pentru un epilat de tip brazilian. Este o metoda mai sigura decat electroliza pentru aceasta zona delicata, intreaga operatiune dureaza mult mai putin si nu doare. In plus, este cea mai simpla cale de a scapa de foliculita. Cele mai bune rezultate le obtin femeile cu parul inchis la culoare si pielea alba. Afla toate informatiile necesare despre epilarea inghinala cu IPL chiar de la expertii No+Vello.

 

Epilare Definitiva
Epilare Definitiva

Epilarea inghinala acasa, pas cu pas

Daca alegi sa te epilezi acasa, indiferent de metoda aleasa, urmeaza pasii de mai jos, pentru ca intreg procesul sa fie unul confortabil si rezultatele de durata:

  • Exfoliaza pielea;
  • Poti folosi o solutie pe baza de alcool pentru dezinfectare;
  • Pentru a hidrata pielea, maseaza zona cu un ulei natural (de cocos, de exemplu) si lasa-l 10 minute sa actioneze;
  • Urmeaza indepartarea parului;
  • Aplica o crema antiinflamatoare sau hidratanta.

Acest proces poate fi imbunatatit in functie de nevoile tale.

 

Care este cea mai eficienta metoda de epilare in zona inghinala

Acest lucru depinde de la femeie la femeie, in functie de tipul de piele si de pilozitate.

Daca, de exemplu, ai o piele sensibila si o densitate redusa a pilozitatii te poti limita la lama sau crema depilatoare. Daca vrei o epilare mai eficienta si de durata si daca stii ca rezisti la durere poti incerca sa indepartezi parul cu un epilator electric sau cu ceara. Pentru ca parul este smuls din radacina, rezultatele dureaza pana la 3-4 saptamani. Pentru rezultate permanente insa, IPL ramane cea mai eficienta metoda.

Epilare Definitiva
Epilare Definitiva

Care este cea mai putin dureroasa metoda de epilare inghinala

Lama de ras si crema depilatoare sunt solutiile de epilare inghinala care nu dor absolut deloc, pentru ca radacina firelor de par ramane in piele.

Indepartarea parului cu ceara sau cu epilator electric poate fi dureroasa, insa nivelul disconfortului difera de la femeie la femeie.

In timpul epilatului cu ajutorul tehnologiei IPL, in schimb, nu vei simti mai mult decat o furnicatura sau piscatura.

Epilare cu IPL
Epilare cu IPL

Care este cea mai periculoasa metoda de epilare inghinala

„Cea mai periculoasa metoda de epilare este cea cu ceara refolosita, deoarece poate duce la aparitia de pustule, de mici bubite, care sunt date de un microb remanent in acea ceara. De asemenea, si epilarea cu lama este periculoasa, deoarece poate duce la foliculita – radacina firului de par nu este eliminata si ea se poate infecta. Epilarea cu crema, cu ceara de o singura intrebuintare sunt cele mai sigure, deoarece nu cauzeaza infectii“, a explicat medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.

 

Cand este recomandat epilatul inghinal

Zilele cele mai fertile ale lunii sunt perfecte pentru epilarea inghinala. Asta pentru ca hormonii iti vor creste rezistenta la durere.

Epilat inghinal
Epilat inghinal

 

Prevenirea iritatiilor care pot aparea dupa epilarea zonei inghinale

Indiferent de metoda de epilare pe care o alegi, pielea este agresata in timpul acestui proces. Mai ales in aceasta zona foarte sensibila.

Asadar, cum aminteam si mai sus, evita lenjeria intima care irita, din materiale sintetice si foarte stramta. Si blugii sau orice pantaloni din material rigid ar trebui evitati.

Poti presara putina pudra de talc in zilele de vara foarte calduroase sau poti aplica o crema speciala destinate tratarii iritatiilor.

Care sunt riscurile epilarii inghinale si cum le prevenim

Parul pubian apara zona inghinala, foarte sensibila. Indepartarea acestuia poate avea, asadar, consecinte neplacute. Aceste efecte neplacute nu sunt rezultatul lipsei pilozitatii din zona respectiva. Mai degraba, sunt provocate de metodele de epilare pe care le alegem.

Pielea se irita in timpul epilatului de orice tip. Uneori, pot aparea inclusiv leziuni la nivelul tegumentului, o usa deschisa prin care bacteriile patrund in organism. Astfel pot aparea, de exemplu, herpesul, foliculita sau chiar verucii.

Asadar, fii atenta la ustensilele pe care le folosesti si la reactiile pielii imediat dupa procedura. Daca mergi la un salon de cosmetica, cel mai bine ar fi sa apelezi la ceara de unica folosinta.

O lama de ras veche este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, asa ca foloseste una noua la fiecare epilare.

Epilare Inghinala
Epilare Inghinala

Durerea din timpul epilatului cu ceara sau cu epilator poate fi diminuata prin administrarea unei aspirine cu 30 de minute inainte de indepartarea parului nedorit.

Pielea rosie si iritata poate fi tratata tot cu aspirina. Dizolva doua tablele de aspirina netamponata in doua lingurite de apa si aplica solutia pe zona inghinala imediat dupa epilare.

Poti aplica si o crema pentru bebelusi, cu oxid de zinc. Aceasta trateaza iritatia de scutec si te poate ajuta si pe tine, dupa epilat.

Si firele crescute sub piele sunt problematice. Atunci cand este smuls, firul are mari sanse sa creasca inapoi sub piele, varful acestuia rasucindu-se. Organismul nostru il va trata ca pe un corp strain, iar zona se va inflama. Poate aparea chiar si puroiul, care poate duce la formarea cicatricilor. Dupa vindecare pot ramane hiperpigmentatii, de care nu vei scapa mult timp.

Solutia la aceasta problema este  exfolierea permanenta a pielii, o data la trei-patru zile, pentru a indeparta celulele moarte si a scoate la suprafata firele crescute sub piele. Si cremele de corp cu acid salicilic sau acid glicolic previn cresterea firelor sub piele, dar trateaza si cicatricile existente.

 

Tu ce metoda de epilare preferi? Esti multumita de rezultate?

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Distribuie acest articol!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

2 thoughts on “Totul despre epilarea inghinala. Care este cea mai eficienta metoda

    • Nomasvello Romania says:

      Buna ziua, da, se epileaza zona inghinala si perineala. Pentru mai multe detalii, va recomandam sa contactati centrul no+vello unde doriti sa faceti tratamentul.
      Zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.