Hirsutismul: Ce este, cum se manifesta si cum se trateaza

Data publicare: 30/07/2023
Ultima actualizare: 01/08/2023

Hirsutism – mustata la femei

Hirsutismul (pilozitatea excesiva) poate avea un impact emoțional important asupra ta, însă e o afecțiune care se tratează destul de ușor, iar specialistii din centrele Nomasvello te pot ajuta cu soluții.

Ce este hirsutismul

Hirsutismul e o afectiune care apare în cazul femeilor și care determină creșterea excesivă a firelor groase de păr, închise la culoare, în zonele în care bărbații au păr în mod obișnuit.

Dacă ai o formă ușoară de hirsutism, vei observa creșterea câtorva fire de păr în zone unde, de obicei lipsește: buza superioară, bărbie, abdomen inferior, mameloane.

Formele mai grave ale afecțiunii implică o creștere excesivă a pilozității pe spate, umeri, piept și abdomenul superior.

Hirsutismul afectează între 5 și 10% dintre femei, iar numărul este în continuă creștere.

Urmărește video-ul, pentru a afla detalii complete despre hirsutism:

Cauzele hirsutismului

Cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni sunt cele hormonale. Dezvoltarea pilozității specific masculine are la bază creșterea nivelului de hormoni androgeni. Pe lângă creșterea în exces a părului nedorit, o persoană ce suferă de hirsutism poate avea și alte simptome, precum: acnee, voce îngroșată, exces de sebum, etc.

Însă hirsutismul poate fi și un efect secundar al altor afecțiuni hormonale, precum sindromul ovarelor polichistice sau hipotiroidism. Circa 70-80% dintre femeile care se confruntă cu sindromul ovarelor polichistice vor avea ca simptom pilozitate specific masculină.

O altă cauză a hirsutismului mai poate fi și creșterea sensibilității foliculilor piloși, care sunt săculeții de la baza firelor de păr, de sub piele, a căror inflamare poate avea consecințe negative variate, inclusiv hirsutismul.

 Nu în ultimul rând, este important de menționat faptul că hirsutismul poate fi și ereditar, adică moștenit genetic.

Tratamentul hirsutismului

Chiar dacă explicația medicală a hirsutismului te poate speria, tratamentul există și este destul de simplu de urmat.

Este esențial să ai diagnosticul corect și, pe lângă simptomele clare ale hirsutismului, să știi și cauza exactă a acestuia.

Tratamentul holistic diferă în funcție de afecțiunea asociată. Spre exemplu, atunci când apare hirsutismul din cauza sindromului ovarelor polichistice, tratamentul va fi diferit față de atunci când hirsutismul e un simptom al hipotiroidismului.

Însă, tratamentul aplicat hirsutismului constă în medicamentație administrată pentru scăderea secreției și acțiunii hormonilor androgeni și îndepărtarea directă a firelor de păr.

Tratamentul medicamentos va fi stabilit de medic, în urma unor analize, a istoricului tău medical, dar și al unor posibile alte afecțiuni asociate.

A doua metodă complementară este epilarea definitiva prin fotoepilare și electroliza. La Nomasvello specialiștii vor examina pilozitatea pe care vrei să o îndepărtezi definitiv, dar și tipul tău de piele, și-ți vor propune un număr de ședințe adecvat. În funcție de cum răspunzi la tratament, numărul de ședințe poate fi adaptat.

Electroliza implică epilarea fir cu fir, e dureros, costisitor, iar rezultatele nu sunt imediate.

În schimb, epilarea definitivă cu LASER și IPL din centrele Nomasvello are rezultate vizibile chiar de la prima ședință, când până la 30% din firele de păr sunt distruse.

Iată câteva dintre rezultatele obținute de către clienții care sufereau din cauza hirsutismului:

Epilare definitiva fata gat si mustata

Epilare definitivă față + gât si epilare definitivă mustață

EFECTELE HIRSUTISMULUI- TRATATE PRIN EPILAREA DEFINITIVĂ

Epilarea definitivă poate trata efectele hirsutismului, eliminând pilozitatea în exces încă de la prima ședință.

Iată câteva dintre avantajele tratamentului, efectuat în centrele Nomasvello:

  • Centrele Nomasvello fac parte din cea mai mare rețea de centre specializate în epilare progresiv definitivă, la nivel mondial, ce numără peste 600 saloane, deschise în 15 țări, de pe 3 continente;
  • Procedura este realizată doar de specialiști în domeniu,  care sunt instruiți în permanență;
  • Tratamentul este personalizat pe nevoile specifice ale fiecărui client;
  • Tratamentul este realizat cu aparatură no+vello de ultimă generație, prin metoda originală FUSION, care combină avantajele LASER DIODĂ+ IPL, pentru rezultate optime, în cel mai scurt timp
  • Prețurile sunt avantajoase, iar abonamentele oferă discount-uri substanțiale.
  • Pe termen lung, epilarea progresiv definitivă este mai confortabilă și mai puțin costisitoare decât epilarea clasică.
  • Tratamentul este non-invaziv și nedureros, distrugând rădăcinile firelor de păr fără a afecta pielea și țesuturile înconjurătoare;
  • Nu este necesară anestezierea zonei de tratat și nu necesită niciun timp de recuperare, clientul putându-se întoarce imediat la activitățile curente;
  • Nu există risc de infectare.

Află detalii complete despre epilarea definitivă, programându-te la o TESTARE GRATUITĂ în centrele Nomasvello.

Vezi mai jos testimonialele a două dintre clientele Nomasvello, pentru a afla cum au combătut ele HIRSUTISMUL (sa le punem unul langa altul, daca este posibil, sa nu ocupe mult loc:

De reținut că epilarea definitivă tratează efectele hirsutismului – adică părul în exces, iar tratamentul medicamentos acționează asupra cauzelor ce determină hirsutismul.

Hirsutism sau hipertricoză?

Hirsutismul este adesea confundat cu hipertricoza. Dacă hirsutismul se manifestă prin apariția la femei a unor pilozități tipic masculine, determinat mai ales de dereglări hormonale, hipertricoza e caracterizată de creșterea în exces a părului pe corp, atât la femei, cât și la bărbați, care are alte cauze decât fluctuațiile hormonale.

Și în cazul hipertricozei, cea mai populară formă de tratament e epilarea definitivă, adică îndepărtarea părului nedorit prin Laser Diodă sau IPL (lumină intens pulsată).

Epilare definitiva Laser si IPL

Chiar dacă părul nedorit îți poate crea disconfort fizic și emoțional, specialiștii Nomasvello au cunoștințele și aparatura necesare pentru a te ajuta să depășești pilozitatea cauzată de hirsutism.

Odată ce elimini pilozitatea excesivă, scapi și de povara emoțională pe care o implică. Nu te vei mai simți jenată din cauza părului nedorit și nu vei mai evita expunerile la soare și interacțiunile cu alte persoane.

Stima ta de sine va fi recâștigată, imaginea personală va fi îmbunătățită, iar depresia ce apare frecvent în aceste cazuri, va fi evitată.

Scapă de hirsutism și de hipertricoză, cu ajutorul specialiștilor Nomasvello!

Distribuie acest articol!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Imagine alb negru cu o fata tanara si atractiva intr-un costum de baie cu o mana la ceafa si cealalta in sold