Mituri urbane despre epilarea definitiva

Data publicare: 31/03/2015
Ultima actualizare: 27/09/2022

In prezent exista numeroase dezbateri cu privire la riscurile epilarii definitive, tratamentul inovator prin care foliculii sunt eliminati cu ajutorul luminii.

Descoperirile stiintifice au adus dupa sine o serie de beneficii in ceea ce priveste eficientizarea timpului, deoarece suntem intr-o continua cursa contra cronometru, in incercarea de a le avea pe toate: o cariera de succes, o familie fericita si timp liber pentru rasfatul personal. Din punct de vedere al ingrijirii corporale, epilarea definitiva pare o solutie viabila la problemele cu pilozitatea.

Iata mai jos cateva mituri si adevaruri despre aceasta modalitate de combatere a parului de prisos:

  1. MIT: Epilarea definitiva duce la cancer:

Nimic nu este mai fals decat ipoteza ca tratamentele de epilare definitiva declanseaza cancerul.  In primul rand, aceasta procedura a fost descoperita de catre un medic, in timpul tratarii alunitelor cu laserul. Acesta a observat dupa o vreme ca in jurul zonei de interes nu mai crestea parul si, astfel, a dezvoltat aceasta tehnica inovatoare de eliminare a parului nedorit.

In prezent, epilarea definitiva cu lumina intens pulsata (IPL) este singurul tratament recomandat de medicii dermatologi pentru combaterea foliculitei, acea infectie inestetica de la nivelul foliculului de par ce nu poate strapunge radacina. Mai mult, terapiile faciale cu IPL trateaza probleme precum ridurile, urmele de acnee sau petele (solare, de la sarcina sau de batranete), fiind recomandate de cosmeticiene.

  1. MIT: Epilarea definitiva este dureroasa si costisitoare:

 Tratamentele de epilare definitiva nu sunt mai dureroase sau mai costisitoare decat epilarea cu ceara, de exemplu. Dimpotriva, pe termen lung, investitia intr-un asemenea tratament se dovedeste a fi un adevarat saving la buget. In centrele Nomasvello, liderii mondiali* in epilare definitiva cu IPL, orice sedinta pe o zona costa doar 170 ron. Inca de la prima sesiune se elimina circa 30% din firele de par, iar dupa primele 4 sedinte efectuate lunar, parul incepe sa creasca rar si mult mai greu, ceea ce inseamna ca aceasta cheltuiala va deveni trimestriala cu timpul. Dupa circa un an, se scapa definitiv de grija parului nedorit, fiind necesara doar cate o sedinta de intretinere pe an pentru o piele perfecta, fara par. Durerea este un concept de care trebuie sa uitam in asociere cu epilarea, deoarece terapia cu IPL implica setarea unor parametri personalizati pe fototipul fiecarui client ( tipul de piele si de par), astfel incat procedura sa nu doara, iar foliculii de par sa fie eliminati.

  1. MIT: Epilarea definitiva este contra firii:

In prezent, a avea o piele catifelata si fara par reprezinta o exigenta a societatii, un detaliu semnificativ ce tine de igiena corporala. Indeosebi in cazul sportivilor, parul de prisos este un impediment in obtinerea rezultatelor dorite, prin faptul ca, asociat cu transpiratia, poate provoca adevarate neplaceri, precum: iritatiile, foliculita sau mirosurile neplacute. Epilarea definitiva nu blocheaza procesul de crestere a firelor de par, ci elimina radacinile si foliculii surprinsi in faza anagena (de crestere), fiind o arma activa in lupta cu pilozitatea. In timp, organismul uman va produce noi foliculi, fiind viu si in continua transformare. Insa, aceste fire de par noi vor fi aproape insesizabile, subtiri, rare si deschise la culoare.

Societatea subliniaza zilnic rolul benefic si activ al descoperirilor tehnologice, de ce sa nu profitam de pe urma stiintei si in ceea ce priveste ingrijirea personala? Lasati-va pielea pe mana specialistilor Nomasvello in epilarea definitiva cu IPL si, nu doar ca veti scapa de parul de prisos, dar veti avea si o piele catifelata si placuta atingerii, pentru o vara memorabila!

Distribuie acest articol!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.