Tratament puncte negre

Data publicare: 12/11/2014
Ultima actualizare: 10/07/2019

Te confrunti cu punctele negre? Nicio grija, tehnologia inovatoare ProSkin regleaza excesul de sebum si elimina celulele moarte, pentru un ten frumos si sanatos.

Punctele negre sunt acele pete mici, de culoare inchisa pe piele, cauzate de un blocaj mic in deschiderea unui por. Despre ele se spune ca sunt prima etapa de acnee care se formeaza inainte ca bacteriile sa invadeze porii din pielea pacientului. Un punct negru se poate dezvolta intr-un cos, care este, de asemenea, cunoscut sub denumirea de pustula.

Rolul sebumului din piele este de a lubrifia parul si pielea dar, de obicei, acesta apare in afara deschiderii porilor, la suprafata. Uneori sebumul se blocheaza si nu are nici o deschidere la suprafata, iar bacteriile incep sa se acumuleze; atunci se formeaza un asa zis “punct alb”. Daca se permite aerului sa intre atunci apare fenomenul “punctului negru”.

Sebumul contine melanina, un pigment, aceeasi substanta care confera pielii culoarea sa. Melanina se intuneca (oxideaza) atunci cand este expusa la aer. De aceea, punctele negre sunt inchise. Culoarea lor nu inseamna ca sunt murdare, iar spalarea exagerata nu le va elimina.

Mai multe conditii si circumstante pot duce la formarea punctelor negre, sau a le face mai rau, cum ar fi utilizarea de uleiuri si folosirea machiajului zilnic.

Care (nu) sunt cauzele punctelor negre?

  1. Punctele negre sunt cauzate de obicei de supraproductia de ulei, care tinde sa apara atunci cand o persoana ajunge la pubertate. Multi oameni cred ca, daca pielea nu este curatata in mod corespunzator, mai multe puncte negre pot aparea, in special in timpul perioadelor de la pubertate sau chiar inainte de menstruatie. Oamenii de stiinta si medicii spun ca acest lucru este doar un mit si ca cele mai multe reactii biologice care declanseaza acneea nu apar pe suprafata pielii, ci sub ea.
  2. Alimentele nu provoaca acnee. Desi parintii ne sfatuiesc in adolescenta sa nu mancam ciocolata si alimente grase, deoarece ei cred ca incurajeaza formarea de acnee, acestea nu provoaca puncte negre si nici nu le agraveaza.
  3. Stresul nu afecteaza in mod direct aparitia punctelor negre. Cu toate acestea, stresul si anxietatea pot determina pe oameni sa actioneze asupra lor si sa irite pielea.
  4. Parul gras care vine in contact cu tenul unei persoane, poate ajuta infectia sa se raspandeasca, in unele cazuri, incurajand raspandirea punctelor negre si acneea. Pastrarea parului departe de fata poate ajuta la mentinerea punctelor negre la un nivel minim.

Optiunile de tratament pentru punctele negre:

  • In functie de cat de grava este problema, ar trebui consultat cu dermatolog. Doar el este in masura sa iti dea un tratament hormonal sau medicamente adecvate.
  • Curatarea fetei cu un demachiant bun, ideal unul pentru tenul gras, cum ar fi o lotiune de curatare cu acid salicilic. Nu se spala zona afectata mai mult decat de doua ori pe zi, in caz contrar tenul se poate irita.
  • Efectuarea de tratamente specializate dedicate imbunatatirii aspectului tenului. Spre exemplu, tratamentul ProSkin de la Nomasvello imbina ultrasunetele cu energia galvanica pentru o curatare a tenului in profunzime, eliminand punctele negre si celulele moarte si pregatind tenul pentru absorbtie. Aceasta pregatire poarta numele de curatare nutritiva si este efectuata de catre energia galvanica (un proces electro-chimic), care hraneste pielea si ii permite acesteia sa absoarba in profunzime orice produs aplicat. Astfel, cremele aplicate dupa tratamentul galvanic au un efect sporit, pielea fiind mult mai receptiva.

Pentru un aspect hidratat si pentru calmarea zonei tratate, se poate combina tratamentul ProSkin cu Masca regeneratoare cu Aloe Vera, ce are continut bogat de colagen.

Articol aparut si pe ViitoareMireasa.ro, partener No+Vello

Distribuie acest articol!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.